Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Άου, βάου …

                                                  συνέχεια εκ του προηγουμένου

… κουκουβάου. Μόλις τα είδα, ξετρελάθηκα. Έπρεπε οπωσδήποτε να τα φτιάξω. Δε φαινόταν δύσκολα, μάλλον μπελαλίδικα, τα μάφιν-κουκουβαγιάκια που με κοίταζαν με τα τεράστια μπισκοτένια μάτια τους. Επιστράτευσα τις αυτοσχεδιαστικές μου ικανότητες και ιδού εγώ λοιπόν, κομίζουσα γλαύκα …

Μάφιν κουκουβάγιες (Owl muffins)

ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ 
Υλικά:
12 σοκολατένια μάφιν ((η συνταγή)
πραλίνα φουντουκιού ή έτοιμο frosting σοκολάτας
μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα
χρωματιστά καραμελάκια

Φτιάχνουμε τα μάφιν, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, τα ξεφορμάρουμε και κόβουμε μία φέτα από την κορυφή, ώστε να αποκτήσουμε μία επίπεδη “βάση εργασίας”. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με πραλίνα.

ΜΑΦΙΝΣ ΑΡΧΙΚΗ
Ανοίγουμε τα γεμιστά μπισκότα στη μέση και τώρα έχουμε μία πλευρά με τη γέμιση και μία σκέτη πλευρά. Κολλάμε τα μπισκότα με τη γέμιση προς τα πάνω, φτιάχνοντας τα μάτια της κουκουβάγιας. Κόβουμε δύο τόξα από τα σκέτα κομμάτια των μπισκότων και τα κολλάμε αντικριστά, ανάμεσα στα μάτια, φτιάχνοντας τα χαρακτηριστικά “τσουλούφια” που έχουν οι κουκουβάγιες. Κάνουμε ακόμη πιο ρεαλιστική την εντύπωση, αλείφοντας τα μπισκότα με πραλίνα και περνώντας την από πάνω με πηρούνι, ώστε να δημιουργήσουμε γραμμές.

ΜΑΤΙΑ ΕΤΟΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
Αλείφουμε ένα κίτρινο καραμελάκι με λίγη πραλίνα και το κολλάμε κάτω από τα μάτια, φτιάχνοντας το ράμφος. Τέλος, αλείφουμε δύο σοκολατένια καραμελάκια με πραλίνα και τα κολλάμε πάνω στην κρέμα του μπισκότου, ολοκληρώνοντας τα μάτια της κουκουβάγιας.

ΠΟΛΛΑ ΠΙΑΤΟ

                                                                           συνεχίζεται ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου