Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Κέικ με μήλα …

… ΄Έχει συγκεντρώσει στοιχεία πολλά. Ακλόνητα. Από την tarte Tatin το ανάποδο, τα μήλα και το καραμέλωμα, από τα κλασσικά κέικ την αφράτη ζύμη, από τα εναλλακτικά την πολέντα που του δίνει το χρυσό χρώμα του καλαμποκιού και μια σπυρωτή ιδιαίτερη υφή. ΄Όλα αυτά το κάνουν ένα ξεχωριστό …



Κέικ με μήλα




υλικά:
100 γρ. πολέντα
80 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
175 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
3 μήλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές  καστανή ζάχαρη
         
          
          
          
         
Λυώνουμε σε μέτρια φωτιά ή στα μικροκύματα το βούτυρο/μαργαρίνη. 

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την πολέντα.

         
         



Ενσωματώνουμε το λυωμένο και χλιαρό  βούτυρο και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ.         









Ρίχνουμε το αλεύρι αμυγδάλου και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.








Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και τη στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.

 Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε και το χαρτί και το πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και στρώνουμε τα μισά στη φόρμα.


     
      


Ρίχνουμε τη μισή ζύμη στη φόρμα, απλώνουμε τα υπόλοιπα μήλα και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.









Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 50΄  περίπου.

Μόλις το κέικ κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.







Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε. 

Συνοδεύεται ευχάριστα με κρέμα ή παγωτό.




                    
      




                   







           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου