Σπαγγέτι α λα πουτανέσκα
υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο
8 φιλέτα αντσούγιας
κάππαρη ξαρμυρισμένη
μαύρες ελιές ή Καλαμών σε ροδέλες
1-2 μικρές αποξηραμένες καυτερές πιπεριές
ή λίγη πάστα τσίλι
450 γρ. ολόκληρα αποφλοιωμένα τοματάκια
ρίγανη
250-300 γρ. σπαγγέτι (εδώ ολικής)
μαϊντανός ή βασιλικός (προαιρετικά)
Και προτιμάμε ελληνικά σκόρδα.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε τις αντσούγιες.
Τις λυώνουμε ανακατεύοντας με πηρούνα σιλικόνης για να δημιουργήσουμε μια πάστα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο σκόρδο (εγώ χοντρόκοψα τη μία σκελίδα και έβαλα ολόκληρη την άλλη για να την αφαιρέσω στο τέλος) και το ροδίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε τις καυτερές πιπεριές και την κάππαρη και τα σωτάρουμε μαζί 2΄-3΄.
Προσθέτουμε τις ελιές και το μαϊντανό και νοστιμίζουμε με ρίγανη.
Τελευταία ρίχνουμε τα αποφλοιωμένα ολόκληρα τοματάκια και τα πιέζουμε ελαφρά με την πηρούνα να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια (αν θέλουμε τα ψιλοκόβουμε πριν τα ρίξουμε στη σάλτσα).
Ρίχνουμε ελάχιστο νερό στην κονσέρβα, ίσα για να ξεπλυθεί η ντομάτα και το ρίχνουμε στη σάλτσα.
Αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15΄ περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου