… Μάλιστα, συμφωνώ ότι αγόρασα χοιρινό σνίτσελ, που θα έπρεπε κανονικά να ονομάζεται χοιρινό για σνίτσελ, αλλά δε θυμάμαι να υπέγραψα και συμβόλαιο με τον κρεοπώλη. Ούτε καν τα χέρια δώσαμε, μου έδωσε το κρέας του έδωσα τα χρήματα κι όξω απ’ την πόρτα. Οπότε δικαίωμα μου είναι να μη θέλω να φτιάξω σνίτσελ με το κρέας. ΄Έτσι λεπτό που είναι και φιλεταρισμένο, είναι ό,τι πρέπει για κινέζικο ή για τα κλασσικά …
Φιλετάκια με κρέμα γάλακτος
υλικά:
500 γρ. χοιρινό (εδώ για σνίτσελ)
250 γρ. μανιτάρια (εδώ από κονσέρβα)
1 μικρό άσπρο κρεμμύδι
λίγο λευκό κρασί
1 κούπα ζωμός ή ζεστό νερό
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
Κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας το κρέας σε λεπτές λωρίδες.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι ν’ αλλάξει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα σωτάρουμε μαζί για 5΄.
Αν βάλουμε φρέσκα μανιτάρια, τα ρίχνουμε τώρα κομμένα σε φέτες και σωτάρουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε για να διαλυθεί στα υγρά που έβγαλαν κρέας και μανιτάρια.
Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και καπνιστή πάπρικα.
Αν χρησιμοποιήσουμε μανιτάρια από κονσέρβα, τα ρίχνουμε τώρα καλά στραγγισμένα.
Σωτάρουμε για λίγο, σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ζεστό νερό.
Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45΄ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Ελέγχουμε τη ποσότητα του υγρού στο φαγητό πριν ρίξουμε τη κρέμα γάλακτος.
Αν μας φαίνεται αρκετή βγάζουμε το καπάκι και βράζουμε σε δυνατότερη φωτιά μέχρι να μείνει η ποσότητα που θέλουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φτάσει στην πυκνότητα που προτιμάμε.
Σερβίρουμε με σκέτο πιλάφι που περιχύνουμε με την πλούσια σάλτσα και νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου