Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Μακαρονάκι με κόκκινα φασόλια …

…Μου θυμίζει τον καιρό που έψαχνα για χρυσάφι στο Κλοντάικ,

IMG_20181102_144721


όταν εξαντλημένη από τη σκληρή δουλειά γύριζα το βράδυ στην καλύβα του χρυσοθήρα που έφτιαξα κόβοντας δέντρα απ’ το κοντινό δάσος, κι άναβα φωτιά για να ζεσταθώ, να μαγειρέψω και να κρατάω μακριά τις αρκούδες …


IMG_20181102_145024


Με μια κονσέρβα φασόλια και λίγα μακαρόνια έπρεπε να χορτάσω την πείνα μου …

 


IMG_20181102_144817



… και να πάρω δύναμη για την επόμενη μέρα στο χείμαρρο της αγωνίας …




Μακαρονάκι με κόκκινα φασόλια



IMG_20181001_134154



υλικά:
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
30 γρ. χοιρινό λίπος
(ή μπέικον/σύγκλινο/τσιγαρίδα)
3 σκελίδες σκόρδο
πάστα τσίλι ή καυτερή πιπεριά σε σκόνη
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
3 κουταλιές λάδι






Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το σκόρδο μαζί με το μπέικον. 

Προσθέτουμε την πάστα τσίλι και ανακατεύουμε για 3΄-4΄.



IMG_20181001_132115IMG_20181001_132653IMG_20181001_132728



Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φασόλια αφού τα στραγγίξουμε.




IMG_20181001_132817IMG_20181001_133038



Παράλληλα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Μόλις βράσουν τα περνάμε με τρυπητή κουτάλα στο σκεύος με τα φασόλια. 

Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να μαγειρευτούν μαζί.



IMG_20181001_133048IMG_20181001_133319IMG_20181001_134002



Σερβίρουμε.


IMG_20181102_145451

IMG_20181001_134120
IMG_20181001_134143
IMG_20181001_134134

IMG_20181102_145459

 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου