… Αφού δεν μπορώ εύκολα να βγω στη φύση, τον ήλιο, τα ζουζούνια και τα χρώματα, θα δημιουργήσω μια δική μου. Για πεταλούδες θα βάλω φαρφάλες, για χρώματα το ζωηρό πράσινο του αρακά, πορτοκαλί απ’ το καρότο και γλυκό σωμόν κατευθείαν απ’ την πηγή …
Φαρφάλες με σολωμό και μπιζέλια
υλικά:
300 γρ. φαρφάλες (εδώ ολικής)
300 γρ. σολωμός φιλέτο
(από κονσέρβα ή καπνιστός)
250 γρ. αρακάς
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές βούτυρο
άνηθος ψιλοκομμένος
Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συκευασία τους.
Κρατάμε 1 κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν και τις στραγγίζουμε.
Αν έχουμε φρέσκο σολωμό, τον αλατοπιπερώνουμε, τον βάζουμε σε σωτέζα με 1/4 κούπας από το νερό που κρατήσαμε, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Τον μαγειρεύουμε καπακωμένο για 10΄.
Ρίχνουμε τον αρακά (αν είναι κατεψυγμένος, τον ξεπαγώνουμε πρώτα) και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για άλλα 5΄.
Αν χρησιμοποιήσουμε σολωμό και αρακά από κονσέρβα, ο οποίος συνήθως συνοδεύεται και από τρυφερά καροτάκια, απλώς τα στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε τις φαρφάλες ξανά στην κατσαρόλα που έβρασαν και προσθέτουμε αρακά και σολωμό.
Νοστιμίζουμε με το βούτυρο και τον άνηθο και ανακατεύουμε για να λυώσει το βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύομε ξανά με προσοχή.
Ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε αραιώνοντας ελαφρά τη σάλτσα του φαγητού.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου