…Μου θυμίζει τον καιρό που έψαχνα για χρυσάφι στο Κλοντάικ,
όταν εξαντλημένη από τη σκληρή δουλειά γύριζα το βράδυ στην καλύβα του χρυσοθήρα που έφτιαξα κόβοντας δέντρα απ’ το κοντινό δάσος, κι άναβα φωτιά για να ζεσταθώ, να μαγειρέψω και να κρατάω μακριά τις αρκούδες …
Με μια κονσέρβα φασόλια και λίγα μακαρόνια έπρεπε να χορτάσω την πείνα μου …
… και να πάρω δύναμη για την επόμενη μέρα στο χείμαρρο της αγωνίας …
Μακαρονάκι με κόκκινα φασόλια
υλικά:
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
30 γρ. χοιρινό λίπος
(ή μπέικον/σύγκλινο/τσιγαρίδα)
3 σκελίδες σκόρδο
πάστα τσίλι ή καυτερή πιπεριά σε σκόνη
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
3 κουταλιές λάδι
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το σκόρδο μαζί με το μπέικον.
Προσθέτουμε την πάστα τσίλι και ανακατεύουμε για 3΄-4΄.
Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φασόλια αφού τα στραγγίξουμε.
Παράλληλα βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Μόλις βράσουν τα περνάμε με τρυπητή κουτάλα στο σκεύος με τα φασόλια.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να μαγειρευτούν μαζί.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου