Εξοχικό μόνο με λαχανικά στη λαδόκολλα
υλικά:
1 μέτρια μακρόστενη κολοκύθα (πορτοκαλί)
4 πατάτες
4 καρότα
3 παντζάρια
6 ραπανάκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
φέτα (ή μη γαλακτοκομικό αντίστοιχο προϊόν)
κεφαλοτύρι
δεντρολίβανο, θυμάρι ή άλλα μυρωδικά
Πλένουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Κόβουμε τα καρότα διαγώνια σε ροδέλες, τα παντζάρια σε κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες και αφήνουμε ολόκληρα τα ραπανάκια και τις σκελίδες του σκόρδου.
Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ όλα τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα νοστιμίζουμε με τα μυρωδικά.
Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Ρίχνουμε τα τυριά της επιλογής μας κομμένα σε κύβους και ανακατεύουμε ξανά.
Ντύνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και στρώνουμε τρεις-τέσσερις λαδόκολλες χιαστί ώστε να αλληλοκαλύπτονται.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο κέντρο και κλείνουμε καλά μία-μία τις λαδόκολλες, συρράπτοντες τις άκρες τους στην κορυφή του πακέτου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα και 30΄.
Ανοίγουμε ελαφρά τις λαδόκολλες στο πάνω μέρος και ελέγχουμε το ψήσιμο.
Αν χρειαστεί, συνεχίζουμε το ψήσιμο αφήνοντας το πακέτο ελαφρά ανοιχτό, για να εξατμιστούν τα παραπανίσια υγρά και να ξεροψηθεί στο πάνω μέρος του το φαγητό.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το εξοχικό να σταθεί για 10΄.
Σερβίρουμε με τη λαδόκολλα.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου