Η σωτηρία των ναυαγών κλεινόταν σ’ ένα σφραγισμένο μπουκάλι. Η δική μου, μερικές φορές κλείνεται σ’ ένα σφραγισμένο βαζάκι, σε μια ερμητικά σφραγισμένη κονσέρβα, σ’ ένα σακουλάκι κλεισμένο αεροστεγώς.
Σαλάτα με παντζάρια, τόνο και ρεβύθια
υλικά:
160 γρ. τόνος σε κονσέρβα (εδώ σε νερό)
300 γρ. βρασμένα ρεβύθια (από βαζάκι)
200 γρ. βρασμένα παντζάρια
Για το ντρέσσινγκ:
1/3 κούπας βαλσαμικό ξύδι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
Φτιάχνουμε το ντρέσσινγκ χτυπώντας στο σέικερ ή σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι τα υλικά του.
Αδειάζουμε το μισό σε μπωλ και ρίχνουμε τον τόνο να μαριναριστεί.
Στρώνουμε σε πιατέλα την πράσινη σαλάτα, την αλατίζουμε ελαφρά και τη ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Κόβουμε τα παντζάρια σε μέτριες φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε με μέτρο και τα σκορπίζουμε πάνω από τη σαλάτα.
Σκορπίζουμε από πάνω τα ρεβύθια και τελευταίον ρίχνουμε τον τόνο.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσσινγκ και σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου