Νιόκι με λουκάνικα, μοτσαρέλα και μανιτάρια
υλικά:
3 λουκάνικα Φρανκφούρτης
500 γρ. νιόκι
200 γρ. μανιτάρια
1 μπάλα μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κεφαλογραβιέρα ή άλλο τυρί (σκληρό ή ημίσκληρο)
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και την αφήνουμε να στραγγίξει σε ψιλό σουρωτήρι.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ροδίζουμε σε 2 κουταλιές λάδι, γυρίζοντάς τα για να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μανιτάρια, βγάζουμε σε πιάτο τα λουκάνικα και ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 2 κουταλιές λάδι ακόμη και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10΄, χρόνος αρκετός για να βγάλουν τα υγρά τους κι ύστερα να εξατμιστούν - τα υγρά, όχι τα μανιτάρια.
Εγώ, περιέργως πώς, δεν κατάφερα να βρω καλά φρέσκα μανιτάρια αυτή την εβδομάδα και κατέφυγα στην κονσέρβα.
Έριξα λοιπόν λίγο σκόρδο και τα στραγγισμένα μανιτάρια κατευθείαν στο τηγάνι με τα λουκάνικα και τα μαγείρεψα όλα μαζί για άλλα 5΄.
Όποιον τρόπο κι αν χρησιμοποιούμε, στο τέλος μανιτάρια και λουκάνικα θα βρεθούν στο ίδιο τηγάνι για να μοιραστούν τις γεύσεις τους και το αλατοπίπερο που θα τους ρίξουμε.
Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, δηλαδή για 3΄ σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Όταν ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα να τα πάρουμε με τρυπητή κουτάλα και να τα ρίξουμε στο τηγάνι με τα λουκάνικα και τα μανιτάρια.
Τα ανακατεύουμε και τα περνάμε σε ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό ταψί.
Ρίχνουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 5΄-10΄.
Αν δεν είμαστε λογικοί, κι είμαστε και πλεονέκτες όπως εμείς, μετά το πρώτο πεντάλεπτο το οποίο είναι αρκετό για να λυώσει η μοτσαρέλα, πασπαλίζουμε και με καναδυό-τρεις χούφτες τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5΄ ακόμη.
Σερβίρουμε κατευθείαν απ’ το φούρνο, παλεύοντας να βολέψουμε στο πιάτο τις λαχταριστές κλωστές λυωμένης μοτσαρέλας και γραβιέρας.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου