… Στην ούμπερ άλες εσύ, στην ούμπερ άλες κι εμείς. Από μακριά, για συμπαράσταση, όπως ο Παπαγιαννόπουλος που σηκωνόταν χαράματα για να συμπαρασταθεί στη Δεσποινί Διευθυντή – και δεν υπολόγιζε και τη διαφορά ώρας.
Εμείς, που δεν είμαστε κορόιδα να σηκωνόμαστε αχάραγα, θα περιορίσουμε τη συμπαράστασή μας στα λουκάνικα.
Φρανκφούρτης. Άντε και σε μια μπύρα άνευ με το φαγητό, να πάνε κάτω τα φαρμάκια …
Πένες με πιπεριές και λουκάνικα
υλικά:
μισό κόκκινο κρεμμύδι
1-2 κίτρινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
200 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης (εδώ γαλοπούλας)
πάπρικα γλυκιά
250 γρ. βίδες (εδώ ολικής άλεσης)
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια, τις χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες, την καυτερή πιπερίτσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες.
Τα ρίχνουμε σε σωτέζα με δυο-τρεις κουταλιές λάδι και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για πέντε λεπτά.
Αλατίζουμε, νοστιμίζουμε με πάπρικα και προσθέτουμε λίγο νερό.
Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10΄.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το προσθέτουμε στις πιπεριές.
Τα μαγειρεύουμε μαζί χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας σποραδικά.
Παράλληλα βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συκευασία τους.
Τις στραγγίζουμε ή τις περνάμε με τρυπητή κουτάλα στη σωτέζα με τα λουκάνικα και τις πιπεριές.
Τα σωτάρουμε μαζί για λίγο προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο λάδι ακόμη, αλάτι ή πάπρικα.
Σερβίρουμε αμέσως.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου