… Η φωλιά, το σπίτι, η εστία, το τσαρδί – όπως και να το πεις είναι η βάση σου, το σταθερό σημείο αναφοράς, ο σταθμός επαναφόρτισης, το οικογενειακό σου άσυλο, η ιδιωτικότητα και η ασφάλειά σου.
Μέχρι να κινδυνεύσει και να πάψεις να θεωρείς δεδομένα όλα τα δεδομένα σου και κεκτημένα όλα τα κεκτημένα σου.
Πρώτα φτάνει στ’ αυτιά σου μια βουή, ύστερα φωνές και γαυγίσματα και μυρωδιά καπνού που τρυπάει τα ρουθούνια. Κι ύστερα βλέπεις τα μαύρα σύννεφα και τις φλόγες που όλο και πλησιάζουν.
Αυτή τη φορά θα μείνω να κοιτάω. Δε θα μαζέψω άρον-άρον δυο αλλαξιές, ταυτότητες, βιβλιάρια, κινητά και κάτι φαγώσιμο. Θα κοιτάω μαρμαρωμένη απ’ το μπαλκόνι τα δέντρα ν’ αρπάζουν το ένα μετά το άλλο, τη νύχτα να διώχνει τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τη φωτιά να μαγνητίζει το βλέμμα και να δείχνει σχεδόν παρήγορη καθώς φωτίζει το πυκνό σκοτάδι.
Θα σκεφτώ ότι είναι μια ακόμη ηπειρώτικη τζαμάλα, εφιαλτική αυτή τη φορά, που δε θα χορεύω ούτε θα τραγουδάω γύρω της. Και θα παρακαλάω να σβήσει επιτέλους, να σταματήσει να καταβροχθίζει το ένα δέντρο μετά το άλλο, τον ένα λόφο μετά τον άλλο.
Κι όταν με το καλό περάσει το κακό, θ’ ασχοληθώ με τη φωλιά μου. Και με άλλες φωλιές …
Φωλιές από σπαγγέτι με τυριά και τοματίνια
υλικά:
250 γρ. σπαγγετίνι
200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
2 αυγά
5-6 μακρόστενα τοματίνια
1 χούφτα ημίσκληρο τυρί
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βράζουμε τα σπαγγετίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο ή τους ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Δουλεύουμε με πηρούνι το τυρί κρέμα να μαλακώσει και ρίχνουμε τα αυγά.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενο ταψί και δημιουργούμε 6 φωλιές με τα μακαρόνια.
Ρίχνουμε σε κάθε φωλιά 2-3 κουταλιές από το μείγμα των αυγών.
Μοιράζουμε τα τοματίνια στις φωλιές και πασπαλίζουμε με το ημίσκληρο τυρί.
Δίνουμε χρώμα με το μαϊντανό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 10΄- 15.΄
Σερβίρουμε αμέσως.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου