… Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο. Να σου πω, πιο πιθανό μου φαίνεται να πιάσω το αυγό και να του κάνω μια ωραία και μοντέρνα κουπ, παρά να πιάσω το αυγό και να καταφέρω να το ταΐσω στην κόρη μου.
Και μη σκεφτείς ότι η κόρη μου είναι κανένα πιτσιρίκι που κάνει νάζια. Είναι μια κοτζάμ κοπέλα που κάνει νάζια και αρνείται πεισματικά τα αυγά.
Το βραστό είναι άνοστο, το μελάτο την αναγουλιάζει, το αυγοτύρι είναι πολύ αλμυρό, ο καγιανάς πολύ ζουμερός, τα μάτια, εκτός που είναι τηγανητά και γι’ αυτό αντιπαδητικά, είναι ή πολύ ωμά ή πολύ σφιχτά, τα σουφλέ μυρίζουν αυγουλίλα – με δυο λόγια πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευτο.
Τελευταία μου ελπίδα, οι αυγόφετες. Κάτι οι μνήμες της παιδικής ηλικίας, κάτι ο μικρός τηγανιστής μπαμπάς της που τις κάνει τραγανές και νόστιμες, κάτι οι καινούριες εκδοχές τους που είναι βελτιωμένες και επηυξημένες, πού θα μου πάει.
Θα το πιάσω το αυγό …
Αυγόφετες με γιαούρτι, σοκολάτα και γλυκό κεράσι
υλικά:
4 φέτες ψωμί της επιλογής μας
2 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές γάλα
στραγγιστό γιαούρτι
γλυκό του κουταλιού κεράσι
κουβερτούρα ή σιρόπι σοκολάτας
Χτυπάμε με πηρούνι τα αυγά με το γάλα και την άχνη.
Βουτάμε κάθε φέτα ψωμί στο μείγμα, την αφήνουμε να τραβήξει από τη μία πλευρά και τη γυρίζουμε κι από την άλλη.
Τηγανίζουμε τις αυγόφετες σε μέτρια φωτιά και λίγο λάδι μέχρι να χρυσίσουν, γυρίζοντάς τες 1-2 φορές.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το γλυκό κεράσι και λυώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα.
Καλύπτουμε μία αυγόφετα με το γιαούρτι, βάζουμε από πάνω το γλυκό κεράσι και ραντίζουμε με τη λυωμένη σοκολάτα.
Καλύπτουμε με μια δεύτερη φέτα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες δύο αυγόφετες.
Κόβουμε κάθε ζευγάρι σε δύο τρίγωνα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε, προαιρετικά με έξτρα σοκολάτα.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου