… Γύρισε κάμπους και βουνά και διέσχισε τη μισή Ελλάδα ταξιδεύοντας με το ΚΤΕΛ. Και δεν είδε και τίποτε απ’ τη διαδρομή το δόλιο, καθώς ήταν κλεισμένο σε ταπεράκι.
Ένα τσαμπί σταφύλι λαχταριστό, με τραγανές ρώγες, που προορίζονταν για κολατσιό της κόρης μου στο ταξίδι. Και που ήρθε, ως ήτο αναμενόμενον, ολόκληρο και άθικτο στο σπίτι.
Δεν είναι κρίμα ένα τόσο ξεχωριστό και πολυταξιδεμένο πρωτευουσιάνικο σταφύλι, να φαγωθεί έτσι απλά και να περάσει στη λησμονιά; Κάτι περισσότερο του αξίζει, μια μεγαλειωδέστερη έξοδος …
Γλυκό με κρέμα και καραμελωμένα σταφύλια
υλικά:
1 μπωλ ρώγες από σταφύλι (κόκκινο ή κέρινο)
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
1 κουταλιά βούτυρο
2-3 κουταλιές ζάχαρη
τριμμένο μπισκότο
Κόβουμε κάθε ρώγα στη μέση.
Λυώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με λίγο λικέρ ή κονιάκ.
Ρίχνουμε τις ρώγες του σταφυλιού και τις αφήνουμε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρά κουνώντας το τηγάνι 1-2 φορές.
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Κρατάμε λίγα σταφύλια για τη διακόσμηση και μοιράζουμε τα υπόλοιπα σε ποτήρια.
Μοιράζουμε και την κρέμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο.
Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα σταφύλια και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου