… είχες σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις; Εγώ όχι. Ευτυχώς που το σκέφτηκαν οι Ιταλοί, συνδυάζοντάς τη μάλιστα με σανγκουίνι. Ιδέα εξαιρετική κι αποτέλεσμα θεσπέσιο.
Μια μαρμελάδα πηχτή που θυμίζει και καραμέλλα, στέκεται, απλώνεται, γίνεται γέμιση κι επικάλυψη, μοσχοβολάει και κολάζει …
Μαρμελάδα μπανάνα
υλικά:
1 κιλό μπανάνες (ξεφλουδισμένες)
200 γρ. χυμός σανγκουίνι
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. καστανή ζάχαρη
Κόβουμε τις μπανάνες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή αποβραδίς.
Βάζουμε τις μπανάνες μαζί με το σιρόπι τους σε πλατειά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λυώσουν οι μπανάνες και να πήξει η μαρμελάδα. Χρειάζεται προσοχή και τακτικό ανακάτεμα, γιατί η μπανάνα πιάνει και κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
Αν θέλουμε η μαρμελάδα να έχει λεία υφή, την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και, αν στο βράσιμο μας φαίνεται πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο χυμό σανγκουίνι ακόμη.
Αποστειρώνουμε βαζάκια και τα γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα.
Τρώγεται σκέτη, αλειμμένη σε φρέσκο ψωμί, συντροφεύει γιαούρτι και παγωτό …
… και γίνεται απίθανη γέμιση για κρέπες …
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου