Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Μήλα ψητά στα μικροκύματα …

Μαγικά μήλα τα λέει η Ιζαμπέλ Αλιέντε. Χάρηκα κι εγώ. Τρώω που τρώω μήλα, ας δοκιμάσω και τα μαγικά, μπας και δω χαΐρι και προκοπή.
Στην καλύτερη περίπτωση θα μου προκύψει πρίγκηπας. Στη χειρότερη, θα δηλητηριαστώ και θα πέσω ξερή. Τουλάχιστον, θα ξεκουραστώ λιγάκι …


Μήλα μαγικά


ΚΟΝΤΙΝΟ
 


υλικά:
2 μεγάλα κόκκινα μήλα
2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ποτηράκι σέρρυ ή γλυκό κρασί
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

ξύσμα λεμονιού, κανέλλα και γαρύφαλλο

για διακόσμηση: 2 βύσσινα και 2 κανελλόξυλα




Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αφήνουμε για 10΄ σε κρύο νερό με λεμόνι. Βουτυρώνουμε δύο ατομικά πυρίμαχα μπωλ και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια από τα μήλα και βάζουμε από ένα μήλο σε κάθε φορμάκι. Γεμίζουμε κάθε μήλο με 1 κουταλιά εβαπορέ, ξύσμα λεμονιού, κανέλλα και γαρύφαλλο.


ΜΗΛΑ ΣΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ


ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ



Περιχύνουμε τα μήλα με το σέρρυ και βάζουμε πάνω τους από ένα κομματάκι βούτυρο. Κλείνουμε κάθε πυρέξ με διάφανη μεμβράνη, κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, και τα βάζουμε στα μικροκύματα για 7΄.


ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ


ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ



Βγάζουμε τα μήλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε πιατάκι και στολίζουμε μ' ένα βύσσινο και κανελλόξυλο.


 ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ 

ΕΤΟΙΜΟ








ΠΙΑΤΑΚΙ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου