… Η γειτονιά των δακρύων έγινε η κουζίνα μου. Μόνο ο Βρασίδας το κρεμμύδι έλειπε. Δεν τα ήθελα για να μου κάνουν καντάδα τα κρεμμύδια, δεν είμαι δα κι η άκαρδη η Μαρουλίτα.
Είμαι τρισχειρότερη γιατί, όσο σκληρό κι αν ακούγεται, τα ήθελα για να τα σιγομαγειρέψω.
Και να σου φτιάξω ένα αλλιώτικο κέικ, παρέα της φασολάδας που ποτέ δε βαριέσαι, ούτε και χορταίνεις …
Αλμυρό κέικ με κρεμμύδια και ανθότυρο
υλικά:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. ανθότυρο
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
1 αυγό
150 ml γάλα
60 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2-3 κλωναράκια θυμάρι
7-8 φύλλα σχοινόπρασο (ή τρυφερά φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι)
1 κουτ. γλυκού σιναπόσπορος
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε φέτες και τα ροδίζουμε σε 3 κουταλιές λάδι για 5΄.
Ρίχνουμε μια κουτάλα ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 15΄, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη.
Πατάμε το ανθότυρο με πηρούνι και το ανακατεύουμε με το αυγό, το σιναπόσπορο, το γάλα και μια πρέζα αλάτι.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα σωταρισμένα κρεμμύδια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στη ζύμη.
Ρίχνουμε και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, τη γραβιέρα και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται, αραιώνουμε τη ζύμη με λίγο γάλα ακόμη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, ή σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 45΄ περίπου.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου