Τ' ήτανε πρώτα η πίτσα
μία σταλιά φαγητό
με δίχως σικ και παρουσιαστικό
Γίνηκε όμως η πίτσα
γεύση της πρώτης γραμμής
αν δεν πιστεύης, έλα να την δης …
υλικά:
1 μεγάλη συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
200 γρ. τόνος φιλέτο (από κονσέρβα)
1 μπάλα μοτσαρέλα
1 κρεμμύδι
ντομάτα στον τρίφτη ή κονκασέ
λίγος πελτές ντομάτας ή κέτσαπ (στη μύτη του κουταλιού)
2 κουταλιές κάππαρη ξαρμυρισμένη
Σωτάρουμε σε λίγο λάδι και μέτρια φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5΄.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα ντομάτας.
Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και σκορπίζουμε επάνω τον τόνο.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια με το χέρι μας και τη μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
Τελευταία ρίχνουμε την κάππαρη καλά στραγγισμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄ περίπου.
Στο τέλος του ψησίματος χρησιμοποιούμε μόνο την κάτω αντίσταση, για να ξεροψηθεί η ζύμη της πίτσας χωρίς να στεγνώσει η επιφάνειά της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου