Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Σφολιατάκια με καπνιστό σολωμό και λιαστές ντομάτες …

... Κάτσε κάτ' ρε, ... πού πας; 

ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΡΕ

Σου παρήγγειλα ούζο. Βασίλη, φέρε ένα ούζο στον κύριο. Και πού ’σαι, ολόκληρη τη σαρδέλα.
Τέτοιοι ήταν οι μεζέδες στα καφενεία του παλιού καιρού. Δυο-τρεις ελιές, ένα κομμάτι τυρί, μισή –και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ολόκληρη- σαρδέλα.
Εσύ να τα βλέπεις. Που σ’ έχω πασά στα Γιάννενα και σού ’φτιαξα ολόκληρη υπερπαραγωγή για να συνοδέψεις το φετινό τσίπουρο. Κι αν δεν πάνε κάτω τα φαρμάκια, θα πάνε τα σφολιατίνια και θα γλείφεσαι σα γάτος …



Ρολά σφολιάτας με καπνιστό σολωμό και λιαστές ντομάτες



 
ΠΙΑΤΟ 



υλικά:
120 γρ. καπνιστός σολωμός
3-4 λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
50 γρ. φυστίκια Αιγίνης
2 φρυγανιές 

1 φύλλο σφολιάτα






Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 

Τρίβουμε στο multi μαζί τα φυστίκια με τις φρυγανιές και τα ανακατεύουμε με τις λιαστές ντομάτες. 

Νοστιμίζουμε με λίγο πιπέρι. 

Ανοίγουμε ελαφρά με πλάστη τη σφολιάτα και απλώνουμε το σολωμό στην άκρη της μιας μακριάς πλευράς. 

Από πάνω μοιράζουμε τις λιαστές ντομάτες με το φυστίκι.



ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΟΝΤΙΝΟ
   
   ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ 



Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και κόβουμε ροδέλες πάχους 1,5-2 εκ.

Αραδιάζουμε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.



ΤΥΛΙΓΜΑ
       ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΑΝΩΘΕΝ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 12΄-15΄, ή μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει η σφολιάτα.



ΨΗΜΜΕΝΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ
  


  ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου