Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Κουσκουσάκι με μανιτάρια …

... All in good time lad, all in good time.
Θυμάσαι που σ’ έστειλα να μου πάρεις  κουσκούς κι εσύ μου έφερες κουσκουσάκι;  Στενοχωρήθηκες που αναγκάστηκες να ξαναπάς στο σούπερ μάρκετ, αλλά τάχα μου στενοχωριόσουν για το τι θα το κάνουμε το κουσκουσάκι. Να που ήρθε η ώρα κι η στιγμή να το αξιοποιήσουμε κι αυτό. Μαζί με τα μανιτάρια που δε μπήκαν στο Στρογγανώφ θα φτιάξω μια παλιά θρακιώτικη συνταγή …



Κουσκουσάκι με μανιτάρια




υλικά:
300 γρ. μανιτάρια (ανάμεικτα για περισσότερη νοστιμιά)
2 μεγάλα κρεμμύδια
200 γρ. κουσκουσάκι
200 γρ. κολοκύθα
καβουρντισμένο σουσάμι
ζεστό νερό ή ζωμός (περίπου 0,5 λίτρο)





Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και τα μανιτάρια σε φέτες. 

Μόλις μαραθούν, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κουσκουσάκι. 

Τα φέρνουμε 2-3 γύρες όλα μαζί και προσθέτουμε το νερό. 

Αλατοπιπερώνουμε ξανά, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για 15΄ περίπου, ή μέχρι να απορροφήσει το κουσκουσάκι όλα τα υγρά.


Αν βάλουμε κολοκύθα στο φαγητό, την κόβουμε σε κυβάκια και την περνάμε πρώτη από το λάδι μέχρι να μαλακώσει. Τη βγάζουμε σε πιάτο, συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και την ξαναρίχνουμε όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο.



ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
       ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑ



Σερβίρουμε με μπόλικο σουσάμι.



ΣΟΥΣΑΜΙ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου