... Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο μουσαφίρης δε λέει μια παροιμία; Εγώ έφτιαξα μια καινούρια. Ότι τρώει ο νοικοκύρης θα το φάει κι ο μουσαφίρης. Μπορεί να έφτιαξα το γιουβέτσι μου το κιμπάρικο, μοσχάρι από κρεοπωλείο πήρα κι όσα μου ζήτησαν τα έδωσα, μετσοβόνε λαχταριστό έριξα από πάνω και στο τραπέζι κρασί ΚΑΤΩΓΙ να μη νιώθει μοναξιά το μετσοβόνε, σήμερα όμως έχουμε φαγητό οικονομικό αλλά και λαχταριστό ...
Πατάτες γιαχνί με λουκάνικο
υλικά:
6-7 πατάτες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά τοματοπελτές
1 κούπα τοματοχυμός
ζωμός βοδινού
μπούκοβο γλυκό, καπνιτστή πάπρικα, δυόσμος
2 λουκάνικα (εδώ κοτόπουλου)
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζουμε τα λουκάνικα απ' όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε με πηρούνι τα λουκάνικα σε πιάτο.
Συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
Το σωτάρουμε να μαλακώσει και να πάρει χρώμα και νοστιμιά.
Ρίχνουμε το μπούκοβο, την πάπρικα και το σκόρδο σε φετάκια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον πελτέ.
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τον κύβο και ανακατεύουμε να καλυφθούν οι πατάτες.
Αν θέλουμε, ρίχνουμε ελάχιστο κρασί να διαλυθεί ο ζωμός και να ξεκολλήσουν τυχόν κρεμμύδια από τον πάτο της κατσαρόλας.
Αλατοπιπερώνουμε με μέτρο λόγω κύβου και αρωματίζουμε με λίγο ξερό δυόσμο.
Προσθέτουμε τον τοματοχυμό και ζεστό νερό αλλά όχι τόσο ώστε να καλυφθούν οι πατάτες. Και βλέπουμε πόσο κόκκινη είναι η σάλτσα. Αν τη θέλουμε πιο κόκκινη, βάζουμε λίγο πελτέ ή τοματοχυμό ακόμα.
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό να καλυφθούν οι πατάτες.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λουκάνικα μαζί με το λάδι ή λίπος που βγήκε στο πιάτο.
Καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 40΄ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και η σάλτσα να έχει την πυκνότητα που προτιμάμε.
Προς το τέλος του μαγειρέματος μπορούμε να βγάλουμε το καπάκι και να δυναμώσουμε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου