Άλαααα …
Και τις ξανάφτιαξα με ψάρια πιο μεγάλα ...
Τσιπούρες στο φούρνο με κάππαρη και λιαστές ντομάτες
υλικά:
2 μεγάλες τσιπούρες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές λευκό κρασί
λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
2 κουταλιές κάππαρη ξαρμυρισμένη
ρίγανη
χυμός από μισό λεμόνι
Για να καθαρίσουμε τις τσιπούρες:
Ξύνουμε με μαχαίρι αφαιρώντας τα λέπια από τις δύο πλευρές και την κοιλιά.
Κόβουμε με το ψαλίδι της κουζίνας όλα τα πτερύγια.
Κόβουμε με το ψαλίδι κατά μήκος της κοιλιάς από κάτω προς τα πάνω και μέχρι το κεφάλι.
Ανοίγουμε και αφαιρούμε τα βράγχια περνώντας τα δάχτυλά μας ανάμεσά τους τραβώντας.
Τραβάμε προς τα κάτω αφαιρώντας και τα εντόσθια.
Τις πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές καθώς και μέσα στην κοιλιά.
Βάζουμε τις τσιπούρες σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος.
Περιχύνουμε με το λάδι,
και το κρασί και αρωματίζουμε με τη ρίγανη.
Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις σκορπίζουμε ανάμεσα στις τσιπούρες.
Για περισσότερη γεύση, βάζουμε λίγες και στην κοιλιά των ψαριών.
Ρίχνουμε την κάππαρη και το χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄ περίπου.
Ξεκαπακώνουμε και ψήνουμε για άλλα 5΄, κατά προτίμηση στον αέρα αν θέλουμε λίγο πιο ξεροψημμένα τα ψάρια.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου