... Εμπλουτισμένο δεν είναι μόνο το ουράνιο. Είναι και οι πατάτες γιαχνί, σε μια παραλλαγή τους με φασόλια κονσέρβας ...
Πατάτες γιαχνί με φασόλια και μπαχαρικά
υλικά:
5 μεγάλες πατάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια (black beans)
1 κουταλιά τοματοπελτές
1 κύβος
καπνιστή πάπρικα, κύμινο, μπούκοβο (εδώ γλυκό), κορίανδρος
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2΄-3΄.
Ρίχνουμε το σκόρδο σε φετάκια, τον τοματοπελτέ και τις πατάτες.
Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τον κύβο, λίγο αλάτι και ζεστό νερό να καλυφθούν οι πατάτες.
Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια.
Τα ρίχνουμε στις πατάτες και σιγοβράζουμε για άλλα 15΄ περίπου.
Αν θέλουμε λιγότερο ζουμί, ξεκαπακώνουμε και βράζουμε σε πιο δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το παραπανίσιο.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου