... Πολύ καλή ιδέα, πρωτότυπη, υγιεινή και μπράβο στο Nigel Slater που τη σκέφτηκε ή τέλος πάντων τη γνωστοποίησε και σ' εμάς τους αδαείς. Η αλήθεια είναι ότι φασόλια με κοτόπουλο δεν είχα συναντήσει ούτε δοκιμάσει μέχρι σήμερα, κι αυτό τελειώνει σήμερα ...
Κοτόπουλο μαγειρευτό με φασόλια και μανιτάρια
υλικά:
2 μπούτια κοτόπουλου (ή 2 στήθη)
150 γρ. μικρά μανιτάρια
800 γρ. άσπρα φασόλια από κονσέρβα
250 ml ζωμός κότας
θυμάρι
μαϊντανός, 1 λεμόνι
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ή βαθιά σωτέζα 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φετάκια και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5΄.
Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλατοπίπερο αν χρειάζεται και χυμό από μισό λεμόνι.
Αρωματίζουμε με θυμάρι.
Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μισομαλακώσει το κοτόπουλο (15΄-20΄).
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
Μόλις πάρουν βράση, καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 20΄ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και το χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι.
Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου