... Υπάρχουν ακόμη περισσεύματα; Μπαγιάτικα που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και ρωτάμε το θείο Γκούγκλη; Πολύ αμφιβάλλω, παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι της αφθονίας και της υπερβολής, τώρα ψωνίζουμε τα πάντα ζητώντας να κοπούν με λεπτές χειρουργικές κινήσεις και να ζυγιστούν με ακρίβεια σπετσιέρη.
Αν νιώσουμε πλούσιοι κι ανάψουμε φούρνο, θα ψήσουμε ταυτόχρονα στη λειτουργία του θερμού αέρα όσο περισσότερα μπορούμε, πίτα και κέικ και φαγητό αδελφωμένα και θα τα μοιράσουμε σολομώντεια μέσα στην εβδομάδα να φτάσουν αλλά σπάνια να περισσέψουν.
Πάντως για κέικ που τυχόν περίσσεψε, υπάρχει μια συνταγή δανική, δηλαδή δανεική από τη Δανία ...
Τρουφάκια Romkugler
υλικά:
300 γρ. μπαγιάτικο κέικ
30 γρ. νιφάδες βρώμης
2 κουταλιές μαρμελάδα (εδώ ροδάκινο)
2 κουταλιές ρούμι (εδώ ουίσκυ)
1 κουταλιά κακάο σε σκόνη
1 βανίλια
ινδοκάρυδο
κακάο σε σκόνη
Βάζουμε το κέικ και τη βρώμη στην κουζινομηχανή και τα αλέθουμε με τα μαχαίρια, να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέτουμε το κακάο και τη βανίλια,
το αλκοόλ της επιλογής μας και τη μαρμελάδα
και δουλεύουμε ξανά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Βάζουμε σε δύο μπωλάκια κακάο σε σκόνη και ινδοκάρυδο.
Πλάθουμε ισομεγέθη μπαλάκια και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο ή το κακάο.
Τρατάρουμε.
Αν δεν φάμε όλα τα τρουφάκια, μπορούμε να τα καταψύξουμε και να τα αποψύχουμε μόλις λαχταράμε να φάμε τρουφάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου