... Μακαρονού η εβδομάδα που έφτασε κιόλας στη μέση, μακαρόνια λοιπόν για σήμερα. Τις παλιές εποχές έφτιαχνα πάντα μακαρονόπιτα, πολλοί οι μουστερήδες και τα υλικά απλά και προσιτά. Τώρα όμως που χρειάζεται ένα μεροκάματο για να πάρεις τη φέτα, τη γραβιέρα και τ' αυγά, θα κοιτάμε τη φωτογραφία της στο άλμπουμ τρώγοντας ένα πιάτο ...
Ζυμαρικά με τόνο και καλαμπόκι
υλικά:
1 κρεμμύδι
μισό ματσάκι μαϊντανός
1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγη πάστα τσίλι
200 γρ. τόνος σε κονσέρβα
1 κονσέρβα καλαμπόκι (340 γρ.)
250 γρ. φρέσκα ή βρασμένα ζυμαρικά
τριμμένη παρμεζάνα ή ρεγκάτο
Κόβουμε τα κοτσάνια του μαϊντανού, δεν τα πετάμε αλλά τα ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τα κοτσάνια του μαϊντανού και την καυτερή πιπερίτσα (εδώ πάστα τσίλι).
Ανακατεύουμε 3΄-4΄, προσθέτουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και σωτάρουμε.
Μόλις μαλακώσουν λίγο τα κρεμμύδια προσθέτουμε το καλαμπόκι στραγγισμένο.
Ρίχνουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα φρέσκα ζυμαρικά
και το μαϊντανό ψιλοκομμένο και προσθέτουμε νερό να καλυφθούν (περίπου 350 ml).
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά να βράσουν τα ζυμαρικά.
Η απαγορευτική τιμή των φρέσκων ζυμαρικών και το γεγονός ότι δε με έπεισε η απόλυτη αναγκαιότητα της παρουσίας τους παρά μόνο ίνα πληρωθή το ρηθέν "ONE", τουτέστιν όλα σε ένα σκεύος σύμφωνα με τον εμπνευστή Jamie Oliver, με οδήγησαν αρχικά στη σκέψη να βράσω λινγκουίνι και να τα προσθέσω στο τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος. Τυχαία βρήκα στη μισή τιμή φρέσκα ζυμαρικά που έληγαν άμεσα και ακολούθησα τη συνταγή χωρίς αυτοσχεδιασμούς.
Ρίχνουμε όσο τριμμένο τυρί θέλουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ίσως λίγο τυρί ακόμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου