... Εβδομάδα καύσωνα, φωτιά στα μπατζάκια και την τσέπη μας, μετά το στεγνωτήριο και το πλυντήριο πιάτων καταργείται και το κλιματιστικό, ανεμιστήρας τώρα κι ύστερα ριπίδιον, ελληνογαλλιστί βεντάλια.
Το στομάχι όμως παίζει μαντολίνο, ζέστη-ξεζέστη θέλει κάτι για να γεμίσει, αυτή την εβδομάδα συνταγές με ελάχιστη χρήση ενέργειας, δικής μου τε και ηλεκτρικής ...
Ραβιόλι με πολύχρωμα τοματίνια και βινεγκρέτ μαϊντανού
υλικά:
1/2 ματσάκι μαϊντανός (χωρίς τα κοτσάνια) ή πλατύφυλλος βασιλικός
1 σκαφάκι πολύχρωμα τοματίνια (ή κόκκινα)
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 συσκευασία φρέσκα ραβιόλι
Πλένουμε το μαϊντανό, κόβουμε τα κοτσάνια και μετά κόβουμε στη μέση
Αντικατέστησα το βασιλικό της αρχικής συνταγής, που ήταν και μπόλικος, με μαϊντανό επειδή είμαστε πιο εξοικοιωμένοι με τη γεύση του. Αν χρησιμοποιήσουμε βασιλικό, τον ζεματάμε στιγμιαία στο νερό που θα βράσουμε τα ραβιόλι, τον ξεπλένουμε με κρύο νερό και τον στύβουμε καλά.
Τον πολτοποιούμε καλά στο multi.
Προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και πιέζουμε το κουμπί ίσα να αναμειχθούν.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύχρωμα ή κόκκινα τοματίνια.
Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση ή, αν είναι μεγάλα, σε 3 κομμάτια.
Αλατίζουμε ελαφρά τα τοματίνια, τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ μαϊντανού και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τα ραβιόλι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε καλά.
Μοιράζουμε τα ραβιόλι στα πιάτα και τα τοματίνια επίσης.
Ή βάζουμε όλα τα ραβιόλι σε μεγάλο σκεύος μαζί με τα τοματίνια και τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου