... Μετά το Μάρτη μας μουλιάζει και ο Απρίλης, ούτε για καλό μου συννεφάκι σταμάτα και λιγάκι έχω κέφι, ένα κέικ λέω να φτιάξω, υγρό κι αυτό, moist cake που λένε κι οι Αμερικάνοι ...
Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα με ταχίνι
υλικά:
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
150 γρ. κόκκινη φαρίνα (που φουσκώνει)
6 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
300 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. σόδα (μαγειρική)
2 βανίλιες
400 ml νερό
50 γρ. ταχίνι
2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το κακάο.
Προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το ταχίνι με το ηλιέλαιο, ρίχνουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το νερό και το μηλόξυδο, αρωματίζουμε με το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Το μείγμα θα είναι αραιό και ρευστό.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Περιχύνουμε το κέικ με γλάσσο ή σιρόπι σοκολάτας ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τρατάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου