... Τιμή και δόξα στον δεν-ξέρω-ποιον που ανακάλυψε τις κονσέρβες. Μέσα σε πέντε λεπτά φτιάξαμε μια χορταστική και θρεπτική σαλάτα κι ο κάθε διατροφολόγος θα μας ζήταγε τον έλεγχο να μας βάλει άριστα δέκα, με τόνο λόγω της ημέρας ...
Φασόλια σαλάτα με τόνο και κρουτόν
υλικά:
300 γρ. βρασμένα φασόλια (μέτρια ή γίγαντες, εδώ από κονσέρβα)
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
αγγουράκι τουρσί
μαϊντανός
1 κονσέρβα τόνος
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους. Το βάζουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψάκι, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, μέχρι να τραγανίσει (περίπου 10΄).
Εγώ κάνω τη διαδικασία κάθε φορά που περισσεύει ψωμί και έχω έτοιμα κρουτόν όποτε χρειαστούν, εξ ου και το πεντάλεπτο της εισαγωγής.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες και το τουρσί σε κυβάκια.
Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βάζουμε σε πιατέλα ή σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τον τόνο, το κρεμμύδι, το τουρσί και τα κρουτόν.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα κρουτόν και λίγο ελαιόλαδο και χρωματίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου