… Τετράγωνο μυαλό έχω. Τετράγωνο και αποφασιστικό πηγούνι ευτυχώς δεν έχω, η φύση με προίκισε μ’ ένα καλοσχηματισμένο οβάλ πρόσωπο που χαίρεσαι να το χαζεύεις, καθώς και με ελάχιστη μετριοφροσύνη.
Επίσης έχω και τετράγωνες πένες. Δεν είμαι πεπεισμένη για την ανάγκη της μαγειρικής γεωμετρίας ούτε για το αν τα τετράγωνα ζυμαρικά υπερέχουν από τα υπόλοιπα. Έχουν όμως πλάκα κι αυτό μου φτάνει …
Πένες τετράγωνες με σπαράγγια και κουκουνάρι
υλικά:
250 γρ. πένες
1 ματσάκι σπαράγγια (ή 1 βαζάκι)
250 γρ. τοματίνια
50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. κουκουνάρι
γραβιέρα ή πεκορίνο σε φλοίδες
βασιλικός ή μαϊντανός
Βάζουμε τα τοματίνια σε ταψάκι μαζί με το σκόρδο και λίγο βασιλικό, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 30΄ στους 180 βαθμούς.
Για οικονομία χρόνου και ρεύματος μπορούμε να τα περάσουμε από αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να σκάσουν και να μαλακώσουν.
Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 15΄.
Αν χρησιμοποιήσουμε σπαράγγια από βαζάκι, απλώς τα ξεπλένουμε καλά.
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο για 3΄-4΄.
Στο ίδιο τηγάνι αλλά χωρίς λιπαρή ουσία καβουρντίζουμε και το κουκουνάρι να πάρει χρώμα.
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μπωλ.
Προσθέτουμε τα τοματίνια, τα σπαράγγια, το κουκουνάρι και τις ελιές και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε με τις φλοίδες του τυριού και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου