Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Πίτσα α λα πουτανέσκα …

… Ο ένας τρώει τις ελιές,
η άλλη ούτε να τις βλέπει.
Εκείνος θέλει πιπεριές,
εκείνη δεν το επιτρέπει

Ο Ιρλανδός κι ο Ιουδαίος μια χαρά συνεννοήθηκαν, ο άντρας μου κι η κόρη μου αδυνατούν να συμφωνήσουν. Τα γούστα τους στο φαγητό είναι εντελώς διαφορετικά κι εκείνοι υπερασπίζονται με πάθος τη διαφορετικότητά τους μονομαχώντας υπέρ βωμών και φαγητών. Κι εγώ στη μέση να προσπαθώ να συνδυάσω τα ασυνδύαστα και να συμβιβάσω τα ασυμβίβαστα. Βαρέθηκα να παριστάνω τον pontifex maximum.
Ό
πως και στο Εθνικό λαχείο, ο ένας στους δύο κερδίζει …


Πίτσα α λα πουτανέσκα



IMG_20180611_134847



υλικά:
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα 
4 αντζούγιες σε λάδι
2 κουταλιές κάππαρη ξαρμυρισμένη
40 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
5 τοματάκια ολόκληρα ξεφλουδισμένα (από κονσέρβα)
γραβιέρα ή ρεγκάτο
ρίγανη

1 ζύμη για πίτσα (εδώ έτοιμη)


προαιρετικά: σπαράγγια ή κολοκυθάκια


 


Κόβουμε σε κυβάκια τη μοτσαρέλα και την αφήνουμε να στραγγίξει πάνω σε απορροφητικό χαρτί. 



IMG_20180611_131329


Στραγγίζουμε τα τοματάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μπωλ.

 Προσθέτουμε τις αντζούγιες, την κάππαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε.



IMG_20180611_130547IMG_20180611_130417 


Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα και τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.



IMG_20180611_131112IMG_20180611_131137



Αλείφουμε τη ζύμη με το μείγμα της τομάτας αφήνοντας ένα κενό πλαίσιο γύρω-γύρω.

 Σκορπίζουμε τις ελιές.


Η ιταλική συνταγή εμπλούτιζε την πίτσα με σπαράγγια, εγώ προτίμησα λεπτές ροδέλες από τρυφερό κολοκυθάκι.



IMG_20180611_131306IMG_20180611_131539



Σκορπίζουμε και τα κυβάκια της μοτσαρέλας και τρίβουμε από πάνω γραβιέρα.



IMG_20180611_131635IMG_20180611_131738IMG_20180611_131749



Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου για 20΄-25΄.



IMG_20180611_131838IMG_20180611_134234IMG_20180611_134242



Σερβίρουμε αμέσως.

 


IMG_20180611_134247IMG_20180611_134841IMG_20180611_134841IMG_20180611_134847









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου