… Θα ρολάρω, θα ρολάρω, τη ρεζέρβα να τους πάρω.
Ρεζέρβα βρώσιμη, να βοηθήσει κάθε μπουκιά από τον περισσευάμενο αρακά να φαγωθεί, να νοστιμίσει και κυρίως ν’ αυγατίσει …
Ρολό σφολιάτας με τυριά και προσιούτο
υλικά:
250 γρ. ανθότυρο ή ρικότα
250 γρ. κατίκι ή μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
150 γρ. προσιούτο
1 κροκάδι
40 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο
1 φύλλο σφολιάτας
παπαρουνόσπορος
Ανοίγουμε τη σφολιάτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και την τρυπάμε παντού με πηρούνι.
Δουλεύουμε με πηρούνι τα άσπρα μαλακά τυριά της επιλογής μας να μαλακώσουν και να γίνουν σαν κρέμα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα των τυριών στη σφολιάτα αφήνοντας κενό ένα πλαίσιο 1 εκ. γύρω-γύρω.
Αραδιάζουμε πάνω στο στρώμα των τυριών τις λωρίδες του προσιούτο.
Αλείφουμε με γάλα το περιθώριο που αφήσαμε κενό.
Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού, τυλίγουμε ρολό πιέζοντας ελαφρά τις άκρες για να κλείσουν.
Μεταφέρουμε το ρολό μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και το αλείφουμε με το κροκάδι του αυγού ή με γάλα.
Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη και, αν θέλουμε, με παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄ περίπου φροντίζοντας να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμετο ρολό να κρυώσει ελαφρά πριν το κόψουμε σε ροδέλες.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου