… Καλό πήγα να κάνω, ξινό μου βγήκε. Είπα να εξυμνήσω κι εγώ το kale μαζί με όλους τους συναδέλφους - το Jamie, τον Anthony, το Ρατατούη και άλλες κεφαλές του χώρου, και η μετοχή του ανέβηκε κατακόρυφα στο χρηματιστήριο της περιοχής μου, δηλαδή στη λαϊκή της γειτονιάς μου.
Διπλασιάστηκε η τιμή του από Σάββατο σε Σάββατο. Από το ευτελές αντίτιμο των 0,50 το βαρέλι αργού kale άγγιξε το αστρονομικό ποσό του 1€ βυθίζοντας στο χάος τις αγορές και τα spreads.
Μα ποια είμαι; Η Moody’s είμαι; …
Τορτιλιόνι με λουκάνικο, kale και ρεβύθια
υλικά:
225 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
1 κουταλιά τοματοπελτές
1 κούπα ζωμός κότας
1/2 κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα (εδώ γλυκιά)
400 γρ. ρεβύθια βρασμένα (εδώ από κονσέρβα)
1/2 κούπα τρίμματα από μπαγιάτικο ψωμί
3-4 φύλλα λαχανίδας (kale)
300 γρ. τορτιλιόνι ή μικρά ριγκατόνι
τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
Σε βαθιά σωτέζα ή γουώκ ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι.
Ρίχνουμε την πάπρικα και την καβουρντίζουμε για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τα τρίμματα ψωμιού, ψιλά ή πιο χοντροτριμμένα, μια πρέζα αλάτι και μία πιπέρι.
Ανακατεύουμε για 4΄-5΄, μέχρι να πάρουν χρώμα τα ψίχουλα και να γίνουν τραγανά.
Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας το σκεύος και ζεσταίνουμε ξανά 1 κουταλιά λάδι.
Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη του λουκάνικου, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε για 5΄-7΄, σπάζοντάς το σε μικρότερα κομμάτια.
Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό.
Σιγοβράζουμε 6΄-7΄, ν’ αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Παράλληλα βράζουμε τα τορτιλιόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Ρίχνουμε και τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5΄.
Προσθέτουμε τη λαχανίδα που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί η λαχανίδα.
Κρατάμε μια κούπα από το νερό των ζυμαρικών, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σωτέζα.
Ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά.
Ρίχνουμε τυρί και λίγο από το νερό των μακαρονιών και ανακατεύουμε ξανά.
Σερβίρουμε με τα καβουρντισμένα τρίμματα και περισσότερο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου