… Παναγιά μου, θα κρεπάρωωω. Λιγάκι θέλω για να το πραγματοποιήσω κυριολεκτικώς και μέχρι τότε θα το πραγματοποιήσω μεταφορικώς. Εκτελούντε μεταφορέ “Η ωρέα Ελένι” κι έτσι έφερα στην κουζίνα μου μια συσκευασία έτοιμες κρέπες. Πολύ βολικά ήταν χωρισμένες σε δύο συσκευασίες οι οποίες, όπως ο καθείς αντιλαμβάνεται, περιείχαν από πέντε κρέπες η καθεμιά.
Και μ’ αυτόν τον πολύπλοκο υπολογισμό, κι αφού έθεσα στιβαρή υποψηφιότητα για το επόμενο Νόμπελ Μαθηματικών, αποφάσισα να φτιάξω τις μισές με γλυκιά γέμιση και τις υπόλοιπες με αλμυρή …
Αλμυρές κρέπες με σαλάμι και λιαστές ντομάτες
υλικά:
2 κρέπες
3 λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
2 κουταλιές τυρί κότατζ
4 φέτες σαλάμι αέρος
ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες και το σαλάμι σε μικρές λωρίδες.
Ζεσταίνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τη μία κρέπα να ζεσταθεί για δυο-τρία λεπτά.
Τη γυρίζουμε και βάζουμε στη μισή της επιφάνεια το τυρί κότατζ, το μισό σαλάμι και τις μισές λιαστές ντομάτες.
Γυρίζουμε την υπόλοιπη κρέπα να καλύψει τη γέμιση και σε άλλα δυο-τρία λεπτά τη διπλώνουμε άλλη μια φορά στη μέση, σχηματίζοντας μαντηλάκι.
Σερβίρουμε τον πρώτο τυχερό και με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τη δεύτερη κρέπα, χρησιμοποιώντας αντί για κότατζ ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου