Βίδες φουρνιστές με τα υλικά της χωριάτικης
υλικά:
200 γρ. βίδες
150 γρ. φέτα
80 γρ. ελιές Καλαμών
1-2 μικρές ντομάτες ή μεγάλα τοματίνια
μαϊντανός ψιλοκομμένος
ρίγανη
τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες ή ροδέλες αν είναι τοματίνια.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στη μέση ή στα τρία.
Βάζουμε ντομάτες, ελιές και μαϊντανό σε μπωλ μαζί με τρεις κουταλιές λάδι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, γιατί ελιές και φέτα έχουν αρκετό αλάτι.
Βράζουμε τις πλεξούδες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις ρίχνουμε στο μπωλ με τις ντομάτες.
Προσθέτουμε τη φέτα σε κυβάκια, λίγη γραβιέρα και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, αδειάζουμε τα ζυμαρικά και ρίχνουμε λίγο μαϊντανό ακόμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς Κελσίου, για 10΄-15΄, ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με μια χούφτα γραβιέρα και αφήνουμε το γκρατέν στο φούρνο μέχρι να λυώσει το τυρί.
Αφήνουμε το φαγητό λίγα λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε, ίσως με λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου