… Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει. Όλα μου τα θυμίζει αυτή η ιταλική τάρτα. Και μελιτίνια και κρητικά σκαλτσούνια και λυχναράκια.
Εξάλλου τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται κι οι νοικοκυρές της Μεσογείου, όπου κι αν ζούσαν, εύκολα συνδύασαν ζύμη με ανάλατο τυρί, αυγά, ζάχαρη ή μέλι για μια γλυκιά λιχουδιά.
Όλα μου τα θυμίζει αλλά δε μοιάζει με κανένα. Γιατί είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη …
Γλυκιά τάρτα με τυρί και φιλέ αμυγδάλου
υλικά:
1 φύλλο ζύμη κουρού
για τη γέμιση:
80 γραμμάρια ανθότυρο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
2 κροκάδια
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ
ξύσμα λεμονιού
Ανοίγουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστά.
Τρυπάμε τη ζύμη παντού με πηρούνι και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, τη ζάχαρη άχνη και τα κροκάδια και αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε το αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύουμε και γεμίζουμε με το μείγμα τη βάση της τάρτας.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30΄.
Αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για άλλα 7΄-10΄ χρησιμοποιώντας μόνο την κάτω αντίσταση.
Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά, την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε την τάρτα πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, ελαφρά τη ζύμη με ζάχαρη άχνη.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου