… Le temps des cerises είναι τώρα. Κι ακούμε το τραγούδι τρώγοντας τραγανά ζουμερά κεράσια που βάφουν με μικρές βαθυκόκκινες πιτσιλιές τη γλώσσα, τα χέρια, τα ρούχα, τον πάγκο της κουζίνας και την καρδιά μας …
Τάρτα με κεράσια και κρέμα αμυγδάλου
υλικά:
250 γρ. έτοιμη ή σπιτική ζύμη για τάρτα
ή 1 φύλλο ζύμη κουρού
300 γρ. κεράσια
Για την κρέμα αμυγδάλου:
90 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
2 κουταλιές Αμαρέτο (ή άλλο λικέρ)
Για τη γέμιση:
300 γρ. μασκαρπόνε
80 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
Ανοίγουμε ελαφρά τη ζύμη με τον πλάστη και την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 26 εκ., ντύνοντας με ζύμη και τα τοιχώματα.
Αφήνουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για την κρέμα αμυγδάλου χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το αυγό κι ύστερα τα τριμμένα αμύγδαλα και το λικέρ.
Τρυπάμε τη ζύμη πολλές φορές με πηρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄.
Ρυθμίζουμε το διακόπτη μόνο στην κάτω αντίσταση και ψήνουμε για άλλα 10΄.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη το μασκαρπόνε με την άχνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Απλώνουμε τη γέμιση στην τάρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
Αν είναι πολύ μεγάλα, κόβουμε τα κεράσια στη μέση.
Αραδιάζουμε τα κεράσια πάνω στη γέμιση και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Τρατάρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου