Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τάρτα με κεράσια και κρέμα αμυγδάλου …

… Le temps des cerises είναι τώρα. Κι ακούμε το τραγούδι τρώγοντας τραγανά ζουμερά κεράσια που βάφουν με μικρές βαθυκόκκινες πιτσιλιές τη γλώσσα, τα χέρια, τα ρούχα, τον πάγκο της κουζίνας  και την καρδιά μας …

 

Τάρτα με κεράσια και κρέμα αμυγδάλου

 

SAM_6176

 

υλικά:
250 γρ. έτοιμη ή σπιτική ζύμη για τάρτα
ή 1 φύλλο ζύμη κουρού

300 γρ. κεράσια

Για την κρέμα αμυγδάλου:
90 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
2 κουταλιές Αμαρέτο (ή άλλο λικέρ)

Για τη γέμιση:
300 γρ. μασκαρπόνε
80 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές χυμός λεμονιού

 

 

 

Ανοίγουμε ελαφρά τη ζύμη με τον πλάστη και την απλώνουμε σε ταρτιέρα με διάμετρο 26 εκ., ντύνοντας με ζύμη και τα τοιχώματα. 

Αφήνουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

 
 

SAM_6149

 

 

Για την κρέμα αμυγδάλου  χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. 

Ρίχνουμε το αυγό κι ύστερα τα τριμμένα αμύγδαλα και το λικέρ.

 

 

SAM_6152

 SAM_6154

 SAM_6156

 

 

Τρυπάμε τη ζύμη πολλές φορές με πηρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα πάνω της.

 

 

SAM_6157

 SAM_6158

 SAM_6160

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄. 

Ρυθμίζουμε το διακόπτη μόνο στην κάτω αντίσταση και ψήνουμε για άλλα 10΄. 

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

 

 

SAM_6162

 SAM_6163

 SAM_6164

 

 

Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη το μασκαρπόνε με την άχνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. 

Απλώνουμε τη γέμιση στην τάρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

 

 

SAM_6166

 SAM_6167

 SAM_6170

 

 

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια. 

Αν είναι πολύ μεγάλα, κόβουμε τα κεράσια στη μέση.

 Αραδιάζουμε τα κεράσια πάνω στη γέμιση και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

 

SAM_6171

 SAM_6173

 SAM_6174

 

 

Τρατάρουμε.

 

 

SAM_6175

 SAM_6178

 

 

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου