Τσιζκέικ με βερύκοκκα
υλικά:
200 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. γινωμένα βερύκοκκα
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1/4 κούπας ζάχαρη
500 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
100 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
3/4 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα βερύκοκκα μαζί με τη ζάχαρη.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας πού και πού, για 10΄.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και, αν δεν έχουν λυώσει στο βράσιμο, πολτοποιούμε τα βερύκοκκα με το ραβδομπλέντερ.
Παρακάπτουμε αυτό το στάδιο αν έχουμε έτοιμη μαρμελάδα βερύκοκκο.
Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με τη λυωμένη μαργαρίνη.
Τα στρώνουμε σε φόρμα διαστάσεων 24x34 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15΄.
Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 165 βαθμούς Κελσίου.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το γιαούρτι ν’ αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τα 3/4 κούπας ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λυώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τ’ αυγά, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι.
Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, το αδειάζουμε πάνω στη βάση του μπισκότου.
Ρίχνουμε άτσαλα στην επιφάνεια του τυριού μικρές κουταλιές μαρμελάδας εδώ κι εκεί.
Χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδα, καλαμάκι μπαμπού ή λεπτό μαχαίρι στριφογυρίζουμε τη μαρμελάδα δημιουργώντας στροβίλους ή άλλα σχέδια πάνω στον καμβά του τυριού.
Ψήνουμε μέχρι να πήξει η κρέμα του τσιζκέικ, για 25΄ περίπου.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου