… Το τρίδυμο του λαϊκού λαχείου αποκλείεται να το πιάσω.
Ίσως, εκτός από τη ντοναλντάκεια τύχη μου, να φταίει και το γεγονός ότι δεν αγοράζω λαχεία, και δη λαϊκά.
Αυτά είναι για τίποτις λαϊκούρες και τσοκαρίες, που μαγειρεύουν φασολάς και κατοικούν στο Μπύθουλα.
Να υπήρχε Κολονακιώτικο λαχείο να το αγοράσω ευχαρίστως.
Κι αφού αυτό το τρίδυμο παραμένει άπιαστο, θα πιάσω τα προζύμια να φτιάξω μια τρίδυμη πίτσα.
Και αλμυρή και γλυκειά και πικάντικη και γκουρμέ …
Πίτσα με τρεις γεύσεις
υλικά:
1 δόση ζύμη για πίτσα (από τον αρτοπαρασκευαστή)
σάλτσα ντομάτα
1 χούφτα ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
6 φέτες πικάντικο σαλάμι αέρος
πέστο βασιλικού
μανούρι ή μοτσαρέλα
5-6 τοματίνια
1 μικρό μήλο
μέλι
κανέλλα
Βγάζουμε από τον αρτοπαρασκευαστή τη ζύμη, η οποία συνήθως κολλάει αρκετά στα χέρια μας. Ρίχνουμε αλεύρι μαζί με λίγο ψιλό σιμιγδάλι σε επιφάνεια σιλικόνης ή στον πάγκο της κουζίνας και δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να πάψει να κολλάει και να σχηματίσουμε μ’ αυτήν μια μπάλα.
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε προσεκτικά και ομοιόμορφα τη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια, είτε νοερά είτε και εμπράκτως χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες.
Απλώνουμε στο ένα κομμάτι τη σάλτσα ντομάτας, το σαλάμι και το μισό τυρί, στο άλλο τη σάλτσα πέστο και ραντίζουμε το τρίτο κομμάτι με μέλι.
Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες, τις απλώνουμε πάνω στο μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλλα και γλυκαίνουμε με λίγο μέλι ακόμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς Κελσίου και στη χαμηλή θέση του φούρνου, για 12΄-15΄.
Τραβάμε το ταψί έξω και βάζουμε στο κομμάτι με τη σάλτσα ντομάτα το υπόλοιπο τυρί και στο κομμάτι με το πέστο το μανούρι και τα τοματίνια κομμένα στη μέση.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5΄.
Σερβίρουμε αμέσως.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου