Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Πίτσα με τρεις γεύσεις …

… Το τρίδυμο του λαϊκού λαχείου αποκλείεται να το πιάσω.
Ίσως, εκτός από τη ντοναλντάκεια τύχη μου, να φταίει και το γεγονός ότι δεν αγοράζω λαχεία, και δη λαϊκά.
Αυτά είναι για τίποτις λαϊκούρες και τσοκαρίες, που μαγειρεύουν φασολάς και κατοικούν στο Μπύθουλα.
Να υπήρχε Κολονακιώτικο λαχείο να το αγοράσω ευχαρίστως.
Κι αφού αυτό το τρίδυμο παραμένει άπιαστο, θα πιάσω τα προζύμια να φτιάξω μια τρίδυμη πίτσα.
Και αλμυρή και γλυκειά και πικάντικη και γκουρμέ …

 

Πίτσα με τρεις γεύσεις

 

SAM_4064

 

υλικά:
1 δόση ζύμη για πίτσα (από τον αρτοπαρασκευαστή)

σάλτσα ντομάτα
1 χούφτα ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
6 φέτες πικάντικο σαλάμι αέρος

πέστο βασιλικού
μανούρι ή μοτσαρέλα
5-6 τοματίνια

1 μικρό μήλο
μέλι
κανέλλα

 

 

 

Βγάζουμε από τον αρτοπαρασκευαστή τη ζύμη, η οποία συνήθως κολλάει αρκετά στα χέρια μας. Ρίχνουμε αλεύρι μαζί με λίγο ψιλό σιμιγδάλι σε επιφάνεια σιλικόνης ή στον πάγκο της κουζίνας και δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να πάψει να κολλάει και να σχηματίσουμε μ’ αυτήν μια μπάλα.

  

SAM_4045

 SAM_4048

 

 

Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε προσεκτικά και ομοιόμορφα τη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια, είτε νοερά είτε και εμπράκτως χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες.

 

 

SAM_4049

 SAM_4051

 

 

Απλώνουμε στο ένα κομμάτι τη σάλτσα ντομάτας, το σαλάμι και το μισό τυρί, στο άλλο τη σάλτσα πέστο και ραντίζουμε το τρίτο κομμάτι με μέλι. 

Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες, τις απλώνουμε πάνω στο μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλλα και γλυκαίνουμε με λίγο μέλι ακόμη.

 

 

SAM_4055

 SAM_4053

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190-200 βαθμούς Κελσίου και στη χαμηλή θέση του φούρνου, για 12΄-15΄. 

Τραβάμε το ταψί έξω και βάζουμε στο κομμάτι με τη σάλτσα ντομάτα το υπόλοιπο τυρί και στο κομμάτι με το πέστο το μανούρι και τα τοματίνια κομμένα στη μέση. 

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5΄.

 

 

SAM_4061

 SAM_4063

 SAM_4062

 

 

Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

SAM_4065

 

 SAM_4066

  

SAM_4069

  

SAM_4073

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου