Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Γιαούρτι σοκολατένιο με γλυκό κεράσι …

… Ασπροπρόσωπη μ’ έβγαλε κι ας ήτανε σοκολατένιο. Το γιαούρτι με το γλυκό κεράσι που έφτιαξα μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο, ήταν ένα πρώτης τάξεως καλοκαιρινό κέρασμα για τους απογευματινούς μουσαφιραίους και τα πιτσιρίκια τους. Γιατί ήταν ελαφρύ, εύκολο, γρήγορο, νόστιμο, υγιεινό κι ευπαρουσίαστο …

 


Γιαούρτι σοκολατένιο με γλυκό κεράσι

 

SAM_3408

 

 

υλικά:
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά ή χωρίς λιπαρά
130 γρ. κουβερτούρα
100 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
2-3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο (σκόνη)
1 κουταλιά λικέρ (κράνο ή κεράσι)
γλυκό του κουταλιού κεράσι

Για το γαρνίρισμα:
τρούφα κλασσική ή χρωματιστή
σαντιγύ
γλυκό κεράσι

 

 

 

Δε βρίσκω κανένα λόγο να φορτώνουμε τα γλυκά με περιττά λιπαρά, ούτε συμφωνώ με όλους εκείνους που λένε ότι αν το βούτυρο, το γιαούρτι, η κρέμα γάλακτος, το τυρί ή το γάλα δεν έχουν τα πλήρη λιπαρά τους η συνταγή θα αποτύχει.
Εκτός από την περίπτωση της σαντιγύ, σε όλες σχεδόν τις συνταγές χρησιμοποιώ υλικά με χαμηλά λιπαρά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Και στην επιλογή γαλακτοκομικών, γιατί το αξίζει κι όχι για να μην πέσει να με πλακώσει, δεσπόζουσα θέση κατέχει πάντα η δική μας Δωδώνη.

 

 

SAM_3391

 SAM_3392

 

 

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπωλ μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη. Τη ζεσταίνουμε στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία και την ανακατεύουμε με σπάτουλα για να λυώσουν και τυχόν κομμάτια που παρέμειναν. 

Κοσκινίζουμε το κακάο στο γιαούρτι και δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη.

 

 

SAM_3393

 SAM_3395

 

 

Ρίχνουμε το λικέρ και τη λυωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά την κρέμα.

 

 

SAM_3396

 SAM_3397

 SAM_3398

 

 

Προσθέτουμε και τα κεράσια, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα και ανακατεύουμε ξανά.

 

 

SAM_3400

 SAM_3401

 

 

Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια, κατά προτίμηση με πόδι, τα καλύπτουμε με μεμβράνη φαγητού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει η κρέμα.

 

 

SAM_3402

 SAM_3405

 

 

Γαρνίρουμε με τρούφα, σαντιγύ και ολόκληρα κεράσια.

 

 

SAM_3412

  

SAM_3410

 

 SAM_3407

  

SAM_3413

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου