… Η πιο μεγάλη ώραείναι τώρα,
η ώρα που θα κόψω τα ρολά,
και που θα δοκιμάσουμε το σούσι,
ελπίζοντας πως τό ’φτιαξα καλά …
Σούσι
(τεμαχισμός και σερβίρισμα)
Για το σερβίρισμα:
μια παραλληλόγραμμη κεραμική πιατέλα (ή δίσκος)
τσόπ στικς
σάλτσα σόγιας, ουασάμπι, μίσο
σουσάμι, παπαρουνόσπορος
Για να τεμαχίσουμε τα ρολά χρειαζόμαστε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια, το οποίο θα πρέπει να ξεπλένουμε τακτικά από το άμυλο του ρυζιού που θα μένει επάνω του.
Κόβουμε πρώτα κάθε ρολό στη μέση. Έπειτα κάθε ρολό που δημιουργήθηκε ξανά στη μέση και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε ρολά στο επιθυμητό μέγεθος.
Βάζουμε τα ρολά σε πιάτα, πιατέλες ή δίσκους σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που προτιμάμε.
Εμείς τα ραντίσαμε ελαφρά με σάλτσα σόγιας και τα πασπαλίσαμε, κυρίως εκείνα με το ρύζι εξωτερικά, με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
どうぞお召し上がりください,
δηλαδή Dōzo omeshiagarikudasai,
δηλαδή ορμάτε παλληκάρια μου …
Ή, μήπως, σαμουράι μου;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου