Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πίτα με τορτίγιες, κόκκινα φασόλια και μανιτάρια …

… Δεν πρόκαμα να μαγειρέψω χτες για τη φαμίλια και νιώθω μια άχρηστη μάμα. Το μεσημέρι τη βγάλανε με τα προχτεσινά φασολάκια – νόστιμα, αλλά λίγα κι ελαφριά.
Μια κι έδωσε, επιτέλους, όμως ο thank God κι είναι Friday, θα τους ξεπληρώσω ετοιμάζοντάς τους βραδινό. Μεξικάνικο θυμίζει, κόκκινα φασόλια, τορτίγιες και  τυρί έχει, γρήγορα γίνεται, ποιος μας πιάνει. Μόνο ο Speedy Gonzales …

speedy-gonzalez_t658

"He, Rosita, I have to go shopping downtown for my mother,
she needs 
some tortillas and chili peppers!"



'Παστίτσιο' με τορτίγιες, κόκκινα φασόλια και μανιτάρια



ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ


υλικά:
300 γρ. λευκά μανιτάρια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ή ελάχιστος πελτές σκόρδου
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκειά ή καυτερή
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
2 κούπες σάλτσα ντομάτα (σπιτική ή έτοιμη)
8 τορτίγιες
1,5 κούπα τριμμένο τυρί (ημίσκληρο ή τσένταρ)

προαιρετικά: καυτερή πιπεριά ή τσίλι σως






Κόβουμε τα μανιτάρια σε 4 ή 6 κομμάτια και τα σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με τις 2 κουταλιές λάδι, για 7΄-10΄. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. 

Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα των μανιταριών. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για άλλα 5΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.



ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΡΧΗ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ



Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και τις χωρίζουμε σε τρεις “στοίβες”, όσες και οι στρώσεις του φαγητού. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και φτιάχνουμε μια στρώση με την πρώτη στοίβα από τορτίγιες. 




ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ

 ΒΑΣΗ



Σκορπίζουμε από πάνω το μισό μείγμα του τηγανιού και μισή κούπα σάλτσα ντομάτα. Πασπαλίζουμε με το 1/3 του τυριού.



ΓΕΜΙΣΗ

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ



Φτιάχνουμε μια ακριβώς ίδια στρώση με τορτίγιες, τα υπόλοιπο μείγμα μανιταριών, σάλτσα ντομάτα και τυρί.



ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΩΣΗ

ΞΑΝΑ ΣΑΛΤΣΑ

ΚΑΙ ΤΥΡΙ 



Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τυρί.



ΠΑΝΩ ΣΤΡΩΣΗ

ΠΑΝΩ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 5΄ ακόμη ή μέχρι να κάνει ωραία κρούστα η επιφάνεια. 



ΨΗΣΙΜΟ 

ΨΗΜΜΕΝΟ

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ



Σερβίρουμε αμέσως και, αν θέλουμε, δροσίζουμε το φαγητό με γαλοτύρι, τυρί κρέμα ή cottage.



ΜΕΡΙΣ ΜΙΑ


 ΣΤΡΩΣΕΙΣ

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου