… Δεν πρόκαμα να μαγειρέψω χτες για τη φαμίλια και νιώθω μια άχρηστη μάμα. Το μεσημέρι τη βγάλανε με τα προχτεσινά φασολάκια – νόστιμα, αλλά λίγα κι ελαφριά.
Μια κι έδωσε, επιτέλους, όμως ο thank God κι είναι Friday, θα τους ξεπληρώσω ετοιμάζοντάς τους βραδινό. Μεξικάνικο θυμίζει, κόκκινα φασόλια, τορτίγιες και τυρί έχει, γρήγορα γίνεται, ποιος μας πιάνει. Μόνο ο Speedy Gonzales …
"He, Rosita, I have to go shopping downtown for my mother,
she needs some tortillas and chili peppers!"
'Παστίτσιο' με τορτίγιες, κόκκινα φασόλια και μανιτάρια
υλικά:
300 γρ. λευκά μανιτάρια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ή ελάχιστος πελτές σκόρδου
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκειά ή καυτερή
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
2 κούπες σάλτσα ντομάτα (σπιτική ή έτοιμη)
8 τορτίγιες
1,5 κούπα τριμμένο τυρί (ημίσκληρο ή τσένταρ)
προαιρετικά: καυτερή πιπεριά ή τσίλι σως
Κόβουμε τα μανιτάρια σε 4 ή 6 κομμάτια και τα σωτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με τις 2 κουταλιές λάδι, για 7΄-10΄. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα των μανιταριών. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για άλλα 5΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και τις χωρίζουμε σε τρεις “στοίβες”, όσες και οι στρώσεις του φαγητού. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και φτιάχνουμε μια στρώση με την πρώτη στοίβα από τορτίγιες.
Σκορπίζουμε από πάνω το μισό μείγμα του τηγανιού και μισή κούπα σάλτσα ντομάτα. Πασπαλίζουμε με το 1/3 του τυριού.
Φτιάχνουμε μια ακριβώς ίδια στρώση με τορτίγιες, τα υπόλοιπο μείγμα μανιταριών, σάλτσα ντομάτα και τυρί.
Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τυρί.
Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 5΄ ακόμη ή μέχρι να κάνει ωραία κρούστα η επιφάνεια.
Σερβίρουμε αμέσως και, αν θέλουμε, δροσίζουμε το φαγητό με γαλοτύρι, τυρί κρέμα ή cottage.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου