… Ξεφυλλίζοντας απόψε τα γραπτά μου,
νά ’βρω κάτι για να φτιάξω στα χρυσά μου,
στης παπίτσας τη σελίδα εσταμάτησα,
και θυμήθηκα κομμάτι της πως κράτησα.
Βρασμένο, έτοιμο, το στήθος το μισό της,
ξεψαχνισμένο τό ’χα βάλει στην κατάψυξη,
σ’ ένα μισάωρο θα βρούνε φαγητό,
μ’ ένα γουώκ, λαχανικά και σόγια σως
σε πλήρη ανάπτυξη …
Νουντλς με λαχανικά και στήθος πάπιας
υλικά:
200 γρ. φιλέτο (πάπια, γαλοπούλα, κοτόπουλο)
1 τρυφερό καρότο
1-2 κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 baby corn
φύτρες φασολιών ή σόγιας
μια χούφτα φασολάκια ή αρακάς (κατεψυγμένα)
λίγο λάχανο (άσπρο ή κινέζικο)
(ή ό,τι λαχανικό έχουμε στο ψυγείο μας)
2-3 κουταλιές σόγια σως
νουντλς ρυζιού ή σταρένια
Καθαρίζουμε καρότο και κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Κόβουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στη μέση και κατά μήκος.
Ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο στο γουώκ και, μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, μαζί με τα φασολάκια ή τον αρακά. Τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντάς τα με σπάτουλα ή κουνώντας το γουώκ.
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο και όχι ήδη μαγειρεμένο κρέας, το περνάμε πρώτο από το γουώκ, να αλλάξει χρώμα και μετά προσθέτουμε τα λαχανικά.
Ρίχνουμε και το λάχανο ψιλοκομμένο, τα baby corn, τις φύτρες και τα ψαχνά της πάπιας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα σε δυνατή φωτιά.
Παράλληλα μουλιάζουμε τα νουντλς για 2΄-3΄ σε καυτό νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο γουώκ.
Νοστιμίζουμε με τη σόγια σως και κάνουμε ένα τελευταίο, καλό ανακάτεμα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου