… Μουχαλεμπί και γκιουλ σερμπέτ ο αναστεναγμός σου …
Ο δικός μου όμως δεν είναι τόσο ποιητικός. Μόνο βαθύς, ούτε ανακουφίζει κι ούτε χωράει στον ψεύτη κι άδικο ντουνιά.
Ας τον αποδώσω στο βαρύ κλίμα του Μεγαλοβδόμαδου κι ας επιστρέψω στο μουχαλεμπί να γλυκαθούμε κομμάτι.
Με γάλα γίνεται κανονικά, με νερό η νηστίσιμη εκδοχή του. Ξέρω ότι δε σου γεμίζει και πολύ το μάτι αυτή η διάφανη κρέμα, η σχεδόν άγευστη. Γιατί τη βλέπεις με λάθος τρόπο.
Μια ουδέτερη βάση είναι το μουχαλεμπί, ένας καμβάς για να τον ζωγραφίσεις όπως θέλεις. Με μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού, με σιρόπια, άχνη ή ροδόνερο …
Μουχαλεμπί νηστίσιμο με ροδόνερο
υλικά:
1 λίτρο νερό
100 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστές
100 γρ. νερό
30 γρ. ζάχαρη
ροδόνερο
γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα
Για περισσότερη γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε μια κούπα από το νερό με μια κούπα γάλα καρύδας ή σόγιας.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό ή/και το γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν βράση.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 100 γρ. νερό και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε την κρέμα, προσέχοντας γιατί πήζει αμέσως.
Ραντίζουμε με ροδόνερο ένα ταψί και αδειάζουμε την κρέμα.
Αφήνουμε το μουχαλεμπί να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή ρόμβους.
Γαρνίρουμε με άχνη, γλυκό κουταλιού (εδώ τριαντάφυλλο) ή μαρμελάδα (εδώ ροδάκινο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου