… Αυτό που βλέπεις δεν είναι ούτε η πράσινη, ούτε η λευκή ούτε η ερυθρά ημισέληνος. Όχι, κύριε. Είναι η γεμιστή ημισέληνος, που δεν έχει ανάγκη να περιμένει τις φάσεις του φεγγαριού για να στρογγυλέψει. Γεμίζει κι από μόνη της με μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες και σε κάνει να βλέπεις αστράκια …
Μισοφέγγαρα με τυρί και λιαστές ντομάτες
υλικά:
1 ρολό έτοιμη ζύμη για πίτσα
1 μεγάλη μπάλα μοτσαρέλα
4 λιαστές (διατηρημένες σε λάδι) ντομάτες
4 λωρίδες μπέικον
2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
Κόβουμε σε κύβους τη μοτσαρέλα και την αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30΄, να στραγγίξει.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις λιαστές ντομάτες και το μπέικον.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τη ζύμη, κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση στο κέντρο κάθε κύκλου.
Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα, σφραγίζουμε καλά τις άκρες και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄, ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου