… Λάβρος είσαι τις τελευταίες μέρες – εναντίον μου, δυστυχώς. Όχι πως δεν έχεις τα δίκια σου, αλλά κι εγώ τι φταίω που όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας;
Δεν δικαιούμαι διά να ομιλώ, ούτε να σηκώνω το λάβαρο της αντίστασης. Δεν είμαι κι ο ηγούμενος της Λάβρας, ούτε καν ένα μικρό λαβράκι …
Δεν δικαιούμαι διά να ομιλώ, ούτε να σηκώνω το λάβαρο της αντίστασης. Δεν είμαι κι ο ηγούμενος της Λάβρας, ούτε καν ένα μικρό λαβράκι …
Λαβράκι στη λαδόκολλα
υλικά:
1 λαβράκι
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
2-3 κλωνιά μαϊντανός
1 λεμόνι
προαιρετικά:
λευκό κρασί
Ξύνουμε το λαβράκι για να φύγουν τα λέπια, σχίζουμε την κοιλιά και αφαιρούμε τα εντόσθια.
Αφαιρούμε και τα βράγχια από το κεφάλι και πλένουμε καλά το ψάρι.
Το αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω.
Τρίβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι στο χοντρό τρίφτη, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με λάδι.
Απλώνουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα και στρώνουμε τα κλωνιά του μαϊντανού.
Γεμίζουμε το λαβράκι με τα μισά λαχανικά και το βάζουμε πάνω στο μαϊντανό.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά γύρω του, πλένουμε το λεμόνι, το κόβουμε σε ροδέλες και το βάζουμε πάνω στο λαβράκι.
Ανάμεσά τους βάζουμε μικρά κομμάτια βούτυρο ή μαργαρίνη.
Περιχύνουμε με λάδι και λίγο λευκό κρασί.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα, τη συρράπτουμε και τη βάζουμε σε ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄ περίπου.
Ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και αν θέλουμε το ψάρι πιο ξεροψημμένο, το αφήνουμε για λίγο ακόμη στο φούρνο.
Ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και αν θέλουμε το ψάρι πιο ξεροψημμένο, το αφήνουμε για λίγο ακόμη στο φούρνο.
Ανάλογα με την εποχή και τα γούστα, προσαρμόζουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά που συνοδεύουν το λαβράκι: ντομάτες σε ροδέλες, ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, δεντρολίβανο, άνηθος ή μάραθος, ρίγανη, κρεμμύδι και πατάτες, όλα ταιριάζουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου