… Μια νύχτα στο Μαρόκο λαχτάρησα να ζήσω,
με φοινικιές κι αρώματα, φωτιά στα χρώματα …
Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, είναι εποχή αυτή για τέτοια; Άσε τον Κραουνάκη να παίζει και την Πρωτοψάλτη να τραγουδάει κι έλα στην κουζίνα. Φοινικιές δε χωράνε απ’ την πόρτα ακόμα κι αν τις φέρναμε από το Λαύριο, αλλά οι μαροκινές μυρωδιές θα πλημμυρίσουν το σπίτι και θα μας μεθύσουν …
με φοινικιές κι αρώματα, φωτιά στα χρώματα …
Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, είναι εποχή αυτή για τέτοια; Άσε τον Κραουνάκη να παίζει και την Πρωτοψάλτη να τραγουδάει κι έλα στην κουζίνα. Φοινικιές δε χωράνε απ’ την πόρτα ακόμα κι αν τις φέρναμε από το Λαύριο, αλλά οι μαροκινές μυρωδιές θα πλημμυρίσουν το σπίτι και θα μας μεθύσουν …
Μαροκινό κέικ με καρδάμωμο, ροδόνερο και γιαούρτι
υλικά:
200 γρ. κόκκινη φαρίνα (που φουσκώνει μόνη της)
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. τριμμένο αμύγδαλο (ωμό και ανάλατο)
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
280 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (2%)
150 ml ηλιέλαιο
ξύσμα από 1 λεμόνι
μισό κ.γλ. τριμμένο καρδάμωμο (κακουλέ)
μισό κ. γλ. κανέλα
2 κουτ. σούπας ροδόνερο (ή ανθόνερο)
Για το γλάσσο:
225 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. σούπας ροδόνερο
225 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
2 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. σούπας ροδόνερο
Ανοίγουμε τους καρπούς του καρδάμωμου, βγάζουμε τα σποράκια και τα κοπανίζουμε στο γουδί.
Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με το τριμμένο αμύγδαλο και τη ζάχαρη.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και τα αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το καρδάμωμο, την κανέλλα και το ροδόνερο.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασσική φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα με την οποία θα το τρυπήσουμε.
Μόλις κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Για να φτιάξουμε το γλάσσο, ρίχνουμε στην άχνη το γάλα και το ροδόνερο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
Περιχύνουμε το κέικ με κουτάλι.
Αφού γλασσάρουμε όλο το κέικ το διακοσμούμε με σπόρους ροδιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου