Χιπ – χιπ ουράάά.
… Το ξέρω ότι δεν είναι για πανηγυρισμούς το θέμα, μια και η ουρά φτάνει αισίως σχεδόν μέχρι το δρόμο.
Εγώ όμως χαίρομαι. Aφενός γιατί ξαναβρέθηκα στην αγαπημένη μου Κομοτηνή. Αφετέρου γιατί ξέρω ότι, για μια ακόμη φορά, θα φανείς μεγαλόψυχος και ιπποτικά θα σταθείς στην ουρά που θυμίζει μέρες κατοχής και ουρά για συσσίτιο.
Και θα το κάνεις για δύο λόγους. Πρώτον επειδή τον καφέ του Μουσταφά, διάσημον όχι μόνο στην Κομοτηνή αλλά και σε όλη την Ελλάδα, τον απολαμβάνεις εσύ κάθε πρωί, μια κι εγώ παραμένω φανατικά πιστή στο αγαπημένο μου τσάι.
Και δεύτερον γιατί μόλις γυρίσουμε στα πάτρια θα σου φτιάξω ατομικά κεκάκια με καφέ για να τον συνοδεύουν.
Καφές εις το τετράγωνο, γι’ αυτό τρέξε να πιάσεις θέση στην ουρά, που κοντεύει να φτάσει μέχρι το επόμενο τετράγωνο …
Ατομικά κέικ με καφέ
υλικά:
250 γρ. ζάχαρη
240 γρ. κόκκινη φαρίνα ή αλεύρι με baking powder
30 γρ. κακάο (σκόνη)
2 κ. γλ. καφές στιγμής (κόκκοι)
1/2 κ. γλ. σόδα
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
250 ml νερό
75 ml ηλιέλαιο
5 ml ξύδι
Σε άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το νερό, το ηλιέλαιο και το ξύδι και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε φόρμες για μάφινς ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια και αδειάζουμε το μείγμα, γεμίζοντας τις φόρμες κατά τα 2/3.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 17΄- 20΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου