Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μοσχάρι κινέζικο με λαχανικά …

… Αναιμικές ήταν οι ελπίδες μου να την καταφέρω να φάει μοσχάρι. Σαν τις εξετάσεις αίματος που κάναμε και έδειξαν μια καθόλα συνηθισμένη και διόλου ανησυχητική, μικρή σιδηροπενική αναιμία. Κανένας λόγος για άγχος - λίγο παραπάνω κρεατάκι όμως, κρίθηκε απαραίτητο. Αν γινόταν και συκώτι, ακόμη καλύτερα.
Ούτε που να το ακούσει το βλαστάρι μου. Είναι ικανή να κάνει εμετό και μόνο που το αναφέρω, για να με πείσει. Δεν είναι η μόνη στην οικογένεια που το αντιπαθεί, για να μην πω το σιχαίνεται –εμένα πάντως μου αρέσει. 
Μόνη λύση, το μοσχάρι.
Έφαγε αδιαμαρτύρητα κιμά αλλά γρήγορα τον βαρέθηκε, λίγο ζακυνθινό στιφάδο με τα χίλια ζόρια, κι αυτό ήταν. Μουλάρωσε κι έκλεισε το στόμα πιο ερμητικά κι απ’ τη σπηλιά των 40 κλεφτών. Άντε τώρα εσύ, Αλή-μαμά, να βρεις το σύνθημα για να ξανανοίξει. Το “σουσάμι, άνοιξε” είναι πια ντεμοντέ …


Μοσχάρι κινέζικο με λαχανικά 



ΠΙΑΤΟ     



υλικά:
400 γρ. μοσχάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 κρεμμύδια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
καρότο και λάχανο σε λεπτές λωρίδες
baby καλαμπόκια κομμένα κατά μήκος
βλαστάρια μπαμπού (από κονσέρβα)
1/4 κούπας χυμός πορτοκαλιού
2 κουταλιές soy sauce
2 κουταλιές oyster sauce
2 κουταλιές σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
1 κουταλιά κορν φλάουρ








Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ και το σωτάρουμε με μια κουταλιά σησαμέλαιο, σε δυνατή φωτιά. Αν είναι κομμένο σε λεπτές λωρίδες, θα μαλακώσει γρήγορα. Αν όχι, το βοηθάμε με λίγο νερό.

Το βγάζουμε από το γουώκ, ζεσταίνουμε την άλλη κουταλιά σησαμέλαιο και σωτάρουμε,πάντα σε δυνατή φωτιά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα και το λάχανο.


ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


  Σε 4΄-5΄ προσθέτουμε τα καλαμπόκια και το μπαμπού, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού. 

Προσθέτουμε τη soy sauce και την oyster sauce και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3΄-4΄. 

Ξαναρίχνουμε το κρέας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ρύζι.



ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ


ΠΙΑΤΟ 3








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου